Тема

Тернопільські новини

В тернопільському дитсадку діти підхопили кишкову інфекцію

З приводу отриманої 11.03.2019р. інформації від адміністрації дитячого закладу та повідомлення з ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» про реєстрацію випадків захворювання на кишкову інфекцію серед вихованців Тернопільського дошкільного навчального закладу № 14 Тернопільської міської ради, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області в той же день розпочали  епідрозслідування та  перевірку даного закладу.

  Станом на 9.00 год. 12.03.2019р. зареєстровано 5 випадків інфекційного захворювання серед дітей однієї групи. У двох хворих діагноз вже підтверджено лабораторно – ротавірусна інфекція. 

  З метою встановлення причин та факторів передачі інфекції фахівцями Тернопільської  регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібраний матеріал для лабораторних досліджень, зокрема, питну воду, продукти та страви, змиви на патогенну та умовно-патогенну флору. Вірусологічні та мікробіологічні дослідження (обстеження персоналу та контактних дітей по ДНЗ, питної води на ротавіруси) буде проводити ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

  В ході епідрозслідування з’ясовуються обставини, що могли спричинити групове захворювання, а саме щодо організації харчування дітей, дотримання затвердженого меню, забезпечення умов доставки, зберігання продуктів та приготування страв, наявності супровідних документів на продукцію, що засвідчують їх походження, якість та безпечність, організації питного режиму, дотримання умов ранкового прийому та перебування дітей в дитячому закладі,  відвідування дітей закладу протягом попереднього тижня та на даний час, даних про проходження персоналом профілактичних медичних оглядів, наявності та дотримання правил використання дзззасобів, тощо.

  В ході проведення епідрозслідування, фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства надали адміністрації даного закладу пропозиції щодо організації протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації вогнища інфекції, зокрема, 11.03.2019р. в приміщеннях дитячого садочку проведена заключна дезінфекція.

  Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області підписав розпорядження про призупинення роботи групи, де зареєстровані випадки кишкової інфекції з 12.03.2019р. на час дії вогнища інфекції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *