Тема

Тернопільські новини

Жителі Копичинець стурбовані: міськрада загрузла в боргах

Державна казначейська служба України у відповідь на запит повідомила, що Копичинецька ОТГ за перше півріччя цього року отримала позик на покриття тимчасових касових розривів на суму 8 871 020 грн, з яких ще не повернуто 1 879 982 грн.

Варто зазначити, що минулого року славнозвісна міська рада також брала позики на суму 3 605 339 грн, але всього за 6 місяців ця сума вже більша в 2,5 рази. Це очікувано, адже громада недоотримає близько 5 мільйонів власних надходжень в 2020 році, як наслідок закриття виправної колонії, яку так обіцяв зберегти діючий мер Лосик, та перереєстрації колишнього агрохолдингу «Мрії» з Копичинець до Хоросткова. Теперішня влада, бачить один вихід – жити в кредит.

В той же час голова громади Павло Лосик та його заступники отримують нереально високу зарплату, як для містечкового рівня.

Довідково: Тимчасовий касовий розрив означає недостатню спроможність місцевого бюджету на конкретну дату погасити за рахунок наявних й очікуваних грошових активів загального фонду бюджетні фінансові зобов’язання за захищеними видатками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *