Тема

Тернопільські новини

Бійка за церкву в Збаразькому районі. Відео

3 березня до чергової частини Збаразького відділення поліції надійшло повідомлення від медика Тернопільської університетської лікарні про те, що для надання допомоги із діагнозом забій м’яких тканин кута нижньої щелепи звернулася 44-річна жителька села Гніздичне. Зі слів жінки, тілесні ушкодження цього дня їй наніс тернополянин, 1993 року народження, під час словесного конфлікту поблизу храму у селі Гніздичне. Відомості за даним фактом було внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 1 статті 125.  

Того ж дня до поліцейських надійшла заява ще від однієї жительки Гніздичного. 44-річна жінка скаржилася, що священник ПЦУ завдав їй фізичного болю. Кримінальне провадження розпочато за частиною 1 статті 126 ККУ.   Триває досудове розслідування.   Нагадаємо, конфлікт між жителями села Гніздичне Збаразького району вже тривалий час існує через неузгодженість часу почергової відправи богослужінь у місцевому храмі, де більшість селян висловилися за перехід до Православної церкви України.

Своєю точкою зору поділилися також і в Правому секторі.

“3 березня ввійде в історію для села Гніздичне, як день незламної боротьби за власну українську віру.
Українська громада показала незламність духу та відважність, перемігши усі протистояння та провокації проросійської громади на чолі з попом.
Незважаючи на усі словесні перепалки та застосування сили, люди стояли до кінця, боронячи своє село від московської пропаганди.

Відомо, що жінка, в сторону якої було затосовано фізичну силу сином російського попа знаходиться в лікарні зі значними тілесними пошкодженнями.

Зрозуміло, що струкутра рпц, усвідомила , що втрачає позиції, тому робитиме все можливи аби протистояти цьому, адже війна триває не лише на сході, а й в тилу. Ми повинні розуміти, що ворог поруч і прикладати максимум зусиль для перемоги.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *