Тема

Тернопільські новини

На Тернопіллі ще три парафії перейшли до Православної Церкви України

Ще три парафії колишньої УПЦ Московського патріархату офіційно увійшли до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України.

21 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив прохання про перехід до єдиної Помісної Церкви парафій Святої Трійці села Розтоки Кременецького, а також Святої Великомучениці Параскеви села Радошівка і Святого Великомученика Георгія Побідоносця села Бриків Шумського районів.

Таким чином, офіційно процес переходу під юрисдикцію Православної Церкви України здійснили вісім громад.

Раніше до Помісної Церкви перейшли дві громади у Трибухівцях Бучацького району – парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці та парафії Успіння Пресвятої Богородиці, дві громади на Шумщині – парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів та парафії Успіння Пресвятої Богородиці в Онишківцях, а також парафія Преображення Господнього села Гніздичне на Збаражчині.

В інших громадах теж готові до переходу в єдину Українську Церкву: активно відбуваються збори парафіян, люди збирають необхідні документи, які свідчать про бажання приєднатися до Православної Церкви України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *