Тема

Тернопільські новини

Як хоронили померлого від коронавірусу священника? Фото

6 квітня 2020 р. Б., в м. Заліщики, відбувся Чин священичого похорону о. Олега Винницького, який звершив владика Димитрій (Григорак) – єпарх Бучацький.

Похорон отця Олега на перший погляд був скромний, із обмеженою кількістю людей, подібно як похорон Христа, де були найближчі. Якби не теперішній особливий час, то це могла би бути багаточисельна похоронна церемонія. Тисячі людей з молитовною вдячністю прийшли би віддати шану своєму пастирю, пораднику, чи просто людині із чуйним серцем.

Однак, на прохання Владики Димитрія, згідно останніх вказівок державної влади, священики Бучацької єпархії УГКЦ, кожен у своєму храмі, молився за упокій новопредставленого ієрея Олега, також і вірні, а особливо мешканці м. Заліщики молилися у своїх домівках.

З великим болем у серці та сумом на душі, духовно, на відстані, прощалися заліщани із священником, який 25 років священнодіяв у їхньому храмі Пресвятого Серця Христового.

Владика Димитрій (Григорак), у своєму слові звернув увагу не тільки на прекрасний храм, який під керівництвом о. Олега постав у всій красі, а й про невидимий духовний, який кожного дня священник невтомно будував у людських душах. Навчав, уділяв Святі Таїнства, служив Святі Літургії, був там, де має бути учень Ісуса – поміж своїх овець.

Нехай Господь прийме Його у свої обійми та витре сльози у засумованої родини, дружини, дочки, сина – о. Богдана, внуків.

Одним із перших, хто сьогодні перед обличчям Господа буде заступатися за нас, за Україну і цілий світ буде о. Олег. Він, як ніхто, відчув на собі цю страшну недугу. Молімося за упокій Його душі, а Він вже молиться за всіх нас.

Владика Дмитро передав співчуття Блаженнішого Святослава та Митрополита Василія сім’ї отця Олега, а також вірних та духовенства нашої єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *