Тема

Тернопільські новини

Вбивцю з Гусятинщини взяли під варту

31-річний житель села Постолівка Гусятинського району, який 01 вересня 2019 року під час розпивання спиртних напоїв вбив свого односельця, взятий під варту.

Про це стало відомо Темі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 01.09.2019 року в період з 08 по 13 годину чоловік у приміщенні господарської будівлі домогосподарства свого проживання у с. Постолівка , Гусятинського району, на ґрунті раптово виниклої суперечки умисно наніс множинні удари у різні частини тіла односельчанину, унаслідок чого спричинив йому численні тілесні ушкодження з яких у вигляді: ЗЧМТ, крововиливи в речовину та під оболонки головного мозку, подвійні переломи правих ребер з 4 по 12 та перелом одного лівого ребра, розрив правої легені, травматичний розрив селезінки та частковий розрив печінки, які за ступенем тяжкості відносяться до тяжких. В результаті під час надання медичної допомоги в КНП «Гусятинської КРЛ» потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень, які не були сумісні із життям, помер.

У вчиненні зазначеного кримінального правопорушення підозрюється 31-річний односелець вбитого, який 01.09.2019 року затриманий в порядку ст. 208 КПК України. 02.09.2019 р. йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Допитаний підозрюваний вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України визнає частково та показав, що 01.09.2019 року близько 09.00 год., до нього в домогосподарство прийшов тверезий його знайомий, який приніс з собою приніс 1,5 л. горілки. Надалі під час розпивання алкоголю в приміщенні літньої кухні між ними виник словесний конфлікт, в ході якого він, піднявся та наніс йому декілька ударів кулаками рук в обличчя, унаслідок одного з яких він різко відхилився назад та наніс з метою самозахисту один удар кулаком правої руки в область його обличчя, унаслідок чого той втративши рівновагу змістився назад на кілька кроків, після цього відразу наніс ліктем лівої руки ще один удар в область шиї. Унаслідок другого удару потерпілий повернувся обличчям у напрямку до дверей, а до нього спиною та упав обличчям униз, ударившись при цьому головою об бетонну підлогу коридору. Більше жодних ударів не завдавав. Вину у нанесенні тілесних ушкоджень померлому, що спричинили в подальшому його смерть визнає частково, а саме: він не мав умислу на спричинення тяжких тілесних ушкоджень, його дії обумовлені самозахистом.

Не зважаючи на вчинення вбивства, адвокат підозрюваного просив відправити його під домашній арешт.

Однак, оцінивши доводи сторони обвинувачення, суд прийняв рішення застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 18 год. 40 хв. 31 жовтня 2019 року.

Строк тримання під вартою рахувати з моменту його затримання, а саме з 18 год. 40 хв. 01 вересня 2019 року.

Водночас підозрюваному визначено заставу в розмірі сорока прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить – 76 840 (сімдесят шість тисяч вісімсот сорок) гривень 00 копійок.

Про вбивство в Постолівці ми повідомляли раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *