Тема

Тернопільські новини

Масове захворювання дітей в Тернополі

За інформацією, що поступила о 10.38 год. від завідуючої Тернопільським навчально-виховним комплексом № 1 Тернопільської міської ради Тернопільської області про три  випадки захворювання серед вихованців закладу, 12.07.2019р. згідно наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розпочато розслідування з підозрою на спалах кишкової інфекції  та позапланову перевірку на дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів у дитячому садочку.

    За даними ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» (офіційна інформація отримана  о 15.16 год. 12.07.2019р.) зареєстровано станом на 14.00 год. 12.07.2019р. три «випадки інфекційного захворювання з ознаками кишкових розладів».

   З’ясовуються обставини та причетність дитячого закладу до виникнення випадів захворювання.

   Вивчаються питання щодо організації харчування дітей у дитячому навчально-виховному  закладі, постачальників та наявності супровідних документів на продукти харчування, дотримання умов зберігання та технології приготування страв та інші.

   Відібрані взірці води, харчових продуктів і страв, змиви з об’єктів навколишнього середовища та доставлені на дослідження до акредитованої на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025 та уповноваженої для цілей державного контролю на проведення бактеріологічних, мікробіологічних, хіміко-токсикологічних, радіологічних, паразитологічних досліджень зразків продукції та сировини, визначення показників будь-яких речовин( у тому числі з довкілля), які пов’язані з виробництвом та/або обігом харчових продуктів Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

   Про результати розслідування та причини, що зпричинили захворювання буде повідомлено додатково.

   На разі Тернопільський навчально-виховний комплекс № 1 Тернопільської міської ради Тернопільської області з 15.07.2019р. закритий для проведення ремонтних робіт планово наказом Управління освіти і науки Тернопільської ради для проведення ремонтних робіт від 10.07.2019р. № 235.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *