Тема

Тернопільські новини

На Тернопільщині вже розмитнили 5 “євроблях”

З початку дії Законів України №2611-VIII та 2612-VIII, що запровадили новий порядок митного оформлення автомобілів, встановили нові ставки акцизного податку, а також посилили відповідальність за недотримання вимог законодавства під час використання автомобілів на іноземній реєстрації, мешканці Тернопільщини легалізували п’ять легкових автомобілів, сплативши до державного бюджету кошти у сумі понад 361 тис. гривень.

Нагадаємо, що митне оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію Україну громадянами, здійснюється у будь-якому органі доходів і зборів на всій митній території України.

Варто зазначити й те, що протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законів України №2611 та №2612 базова ставка акцизного податку розраховується з п’ятдесятивідсотковою знижкою, крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів залежно від об’єму двигуна та віку транспортного засобу.

Розмитнення транспортного засобу, який знаходиться на території України з порушенням вимог Митного кодексу України, здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету 8,5 тисяч гривень. Ці кошти сплачує фізична особа, яка є власником такого транспортного засобу або особа, уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України.

Якщо виникли запитання щодо особливостей ввезення та розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації, можна звернутися за номером телефону «гарячої лінії» (0352) 43-03-21, яка діє у Тернопільській митниці ДФС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *