Тема

Тернопільські новини

Біля Тернополя незаконно ловили рибу у великих обсягах

29.04.2019 року в обідню пору Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області зафіксовано факт незаконного вилову риби у нерестовий період забороненими знаряддями лову на Івачівському водосховищі, яке входить до Верхньоівачівського гідрологічного заказника місцевого значення.

Доступ до земельної ділянки прибережної захисної смуги, біля якої виявлено 8 ятерів, в яких знаходилось понад 3 тисячі незаконно виловлених рибин плітки, заборонено товариством з обмеженою відповідальністю «Тер аудит» шляхом встановлення шлагбауму та здійснення охорони. Крім того, ТзОВ «Тер аудит» самовільно влаштовано металевий пірс, під яким було розміщено 6 ятерів.

Внаслідок незаконного вилову риби на об’єкті природо-заповідного фонду завдано шкоди на суму 465,6 тис. грн.

Оскільки в даному порушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено статтями 249 та 252 Кримінального Кодексу України, матеріали направлено до Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області у відповідності до ст. 214 КПК України.

Власником ТОВ “Тер аудит” є відомий в місті економіст та науковець, завідувач кафедри обліку і контролю у сфері публічного управління Тернопільського національного економічного університету Михайло Лучко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *