Тема

Тернопільські новини

В Підволочиському районі спалах африканської чуми свиней

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомляє, що в одному зі свиногосподарств Підволочиського району зареєстровано спалах Африканської чуми свиней.

  До часу виникнення захворювань на фермі утримувалось 258 гол. свиней.    

 Після звернення власника ферми до районного управління Держпродспоживслужбита зі скаргами на захворювання та падіж поголів’я, ветеринарні лікарі провели клінічний огляд стада та патологоанатомічний розтин двох трупів свиней.

 Після проведення відповідних досліджень та підтвердження даного діагнозу відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Підволочиській РДА, також проведено комплекс заходів щодо недопущення поширення небезпечного захворювання, зокрема, усе поголів’я цього свиногосподарства було утилізоване.

 В зоні захисту, визначеній ДНПК свині не утримуються. У зоні нагляду (10 км), до якої увійшло 10 населених пунктів Підволочиського району: села Токи, Воробіївка, Просівці, Пеньківці, Медин, Скорики, Голотки, Пальчинці, Кошляки та Щаснівка – проводиться облік та клінічний огляд свиней і роз’яснювальна робота серед населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *