Тема

Тернопільські новини

У Золотій Слободі відбулася театралізована Хресна дорога

13 квітня у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Золота Слобода (Козлівського деканату) відбулась театралізована Хресна дорога. Молитву провели члени Марійської і Вівтарної дружин під керівництвом Галини Мукевич і Ірини Жук, а також за участі молоді, яка навчається у Школі християнського аніматора.

На Хресну дорогу прибула місцева громада, а також священик із сусідньої парафії о. Євген Зарудний, який поблагословив початок дійства і наголосив, що ця Хресна хода стане доброю можливістю призадуми над Страстями Христовими. Священик також підкреслив, що Хресна дорога є молитвою, роздумуванням та покаяльною подорожжю для кожної християнської душі, яка в усьому слідує за своїм Спасителем та Його Євангелієм.

Майстерна гра молодих акторів зворушила чимало людей, адже виконавці намагалися віршовано, якомога краще відтворити події, які відбувались за часів земного життя Ісуса Христа. Напевно не одна людина пройшовши на це духовне дійство, відчула бажання покаятися у вчинених гріхах.

Також вірні мали можливість приступити до Святої Тайни Покаяння, у якій на запрошення адміністратора парафії о. Остапа Луціва радо послужили о. Андрій Первусяк і о. Євген Зарудний.

До слова, 7 квітня, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, о. Остап Луців після Святої Літургії освятили вишиту бісером Хресну дорогу Господа Нашого Ісуса Христа. Таку офіру для храму зробили мешканці села Золота Слобода, які вложили у вишиті стації багато старання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *