Тема

Тернопільські новини

За фактом зрізання дерев у парку ім. Т. Шевченка подано заяву у правоохоронні органи

У ніч з 11 на 12 квітня 2019 року  на території тернопільського парку ім. Тараса Шевченка (в районі спортивного комплексу «Динамо») відбулося самовільне зрізання зелених насаджень породи верба, тополя та ялина.

«Ордер на видалення цих дерев міською радою не видавався, тому зрізання вважається незаконним», – повідомляє головний спеціаліст-ландшафтник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Світлана Молодецька.

За фактом зрізання дерев у парку ім. Т. Шевченка КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» подано заяву у Тернопільський відділ поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області з метою встановлення невідомих осіб, що здійснювали зрізання дерев та притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством України. Питання про це незаконне видалення зелених насаджень наразі перебуває на контролі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Міською радою також направлено звернення до поліції з проханням посилити патрулювання на території тернопільських парків для уникнення актів вандалізму.

Нагадаємо, відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, зрізання зелених насаджень може проводитися лише після отримання документу, який посвідчує право на проведення таких робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *