Тема

Тернопільські новини

На Тернопільщині сплатили понад 60,6 млн грн «патріотичного» збору

Впродовж січня-березня 2019 року платники податків Тернопільської області спрямували на потреби армії 60,6 млн грн військового збору. Надходження платежу перевищило очікувані на 7,9 відсотка. Відтак на обороноздатність країни додатково сплатили 4,4 млн гривень. Порівняно з першим кварталом минулого року сплата військового збору зросла на 10,9 млн грн або плюс 22 відсотки.

Лише у березні цього року платники Тернопілля сплатили 21,3 млн грн цього платежу. А це на 3,6 млн грн більше, ніж у минулоріч.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Відтак платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів. Ставка військового збору складає 1,5% від об’єкту оподаткування. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків. Військовий збір у повному обсязі перераховується до державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *