Тема

Тернопільські новини

В Монастириськах діяли завищені комунальні тарифи

Фахівці сектору контролю за регульованими цінами провели позапланову перевірку прогнозних планових тарифів  Міського комунального підприємства «Монастириський комунсервіс», яке самостійно звернулось в Головне управління Держпродспоживслужби для перевірки планових тарифів на послуги з водопостачання та вивезення твердих побутових відходів, щоб уникнути в подальшому обрахування споживачів.

A calculator, pen, and financial statement.

  При позаплановій перевірці підприємства встановили порушення порядку формування тарифів, зокрема

на послугу з водопостачання  – недотримання вимог законодавства щодо включення завищеного розміру  загальновиробничих витрат  –  в частині витрат на «охорону праці», «земельний податок», «пожежна» без фактичного підтвердження, тобто укладених договорів  та фактично понесених витрат. в плановий тариф;

–  на послугу з вивезення твердих побутових відходів  – недотримання вимог законодавства щодо включення в плановий тариф завищеного розміру фактичних  адміністративних витрат, який становить 31 відсоток та  перевищує граничний розмір 15 відсотків до планової виробничої собівартості;

 За результатами проведеної позапланової перевірки підприємства  попереджено обрахування споживачів у розрахунку на рік в сумі 120,5 тис. гривень.

 Дана робота була проведена в рамках повноважень територіальних органів Держпродспоживслужби – функція органів державного нагляду (контролю) у сфері дотримання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги суб’єктами господарювання – надавачами послуг передбачає можливість попередження впровадження економічно необґрунтованих тарифів та захисту прав споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *