Тема

Тернопільські новини

Автомайдан просить зняти гриф “таємно” з акту ревізії Служби автодоріг

Керівник Автомайдану Тернопільщини Ігор Василів звернувся до начальника Головного Управління Нацполіції в Тернопільській області Олександра Богомола з проханням допомогти в отриманні акту ревізії Служби автомобільних доріг в Тернопільській області.

За словами Василіва, акт ревізії забороняє надавати слідчий, який розслідує кримінальну справу.

Текст звернення наводимо в повному обсязі.
“Державна аудиторська служба провела ревізію Служби автодоріг в Тернопільській області. Акт ревізії є публічною інформацією, бо така інформація створена органом державної влади і стосується використання бюджетних коштів.

Однак слідчий Нацполіції категорично не дозволяє надавати Автомайдану акт ревізії, бо це вже матеріали кримінального провадження.
Акт ревізії не стосується чиєгось приватного життя, особистих конфіденційних даних про особу, комерційної таємниці. Надання акту ревізії не може бути причиною зливу інформації особам, які можуть бути обвинувачені у вчинені злочину, оскільки, відповідно до законодавства він та інші матеріали ревізії офіційно передані керівництву служби автодоріг, а кожна фірма-виконавець робіт також офіційно отримала довідку зустрічної звірки. Таким чином публічну інформацію у вигляді акту ревізії і додатків до неї, які є публічною інформацією, немає від кого приховувати.
Автомайдан звернувся до начальника обласної поліції та слідчого управління з проханням надати дозвіл на отримання акту ревізії з додатками.

УВАГА! Варіанти відповідей:
1) слідчий візьме на себе відповідальність і надасть дозвіл на отримання акту ревізії, а громадськість зможе побачити, що догледіли ревізори, а що – ні;
2) слідчий порадиться з керівництвом і надасть дозвіл на отримання акту ревізії;
3) слідчий порадиться з керівництвом і надалі заборонятиме надавати Автомайдану акт ревізії, бо придумає якійсь вагомі причини не робити цього;
4) слідчий порадиться з керівництвом і без причин надалі заборонятиме надавати акт ревізії, а керівництво буде казати, що так вирішив слідчий і ніхто на це рішення не може впливати.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *