Тема

Тернопільські новини

Чортківська міськрада на боротьбу з COVID-19 не перерахувала ще жодної гривні

Чортківська міська рада досі не перерахувала жодної гривні з виділених коштів на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Інформаційний простір Тернопілля.

Нещодавно міський голова Володимир Шматько заявив про виділення двох мільйонів з міського бюджету на охорону здоров’я. Сесія за таке рішення проголосувала. Але розпис асигнувань відкрив таємницю лише віртуальної, але зовсім не реальної боротьби з недопущенням поширення інфекції.

Виявилось, що в березні медики не отримають жодної гривні. 100 тисяч гривень із виділених коштів їм перерахують в квітні, і то для оплати енергоносіїв. А далі фінансування продовжиться тільки з червня місяця. Тоді лікарям перерахують ще 70 тисяч гривень на енергоносії та 120 тисяч гривень вже безпосередньо на протидію коронавірусу.

В подальшому на протидію коронавірусної інфекції кошти медикам перерахують в серпні (550 тисяч гривень) та вересні (330 тисяч гривень).

На енергоносії в подальшому кошти будуть спрямовуватись в липні, серпні та вересні – по 100 тисяч гривень, у жовтні та грудні – по 200 тисяч гривень та у листопаді – 130 тисяч гривень.

Такий розподіл асигнувань можна назвати безвідповідальним, адже кошти на протидію поширення небезпечної інфекції потрібні негайно, а не в майбутньому.

Раніше ми повідомляли, що Чортківська міська рада декілька років не виділяла жодних коштів на зарплати медикам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *