Тема

Тернопільські новини

Міський голова Чорткова використовує коронавірус як свою передвиборчу програму

Боротьба із поширенням коронавірусу вже стала проблемою всього світу. В малих містечках та навіть у цілих державах вводять жорсткі обмежувальні та карантинні заходи, аби зупинити недугу.

Спеціалісти взялися за негайну розробку алгоритму дій медиків, надзвичайників, правоохоронців та представників інших залучених служб.

Щодня ми чуємо звернення фахівців. Але поряд із професійними людьми свої “п’ять копійок” почали вставляти і політики, які відверто перетворюють боротьбу з недугою на свою передвиборну агітацію. Пам’ятаймо, що саме на осінь цього року заплановані вибори до місцевих органів влади. Та й сьогоднішньому складу парламенту довгого існування ніхто не прогнозує.

На Тернопільщині теж з’явився такий політик, який мріє переобратися на наступний термін міським головою другого за величною міста в області – Чорткова.

Володимир Шматько раптово почав переживати за медицину. Незначна сума, виділена з міського бюджету декілька днів тому через коронавірус, перетворилася на справжню піар-кампанію. Все подано так, що Володимир Шматько, начебто, є великим благодійником та рятівником всіх округ.

Ми вирішили за допомогою загальнодоступних джерел проаналізувати, яке ставлення до цієї галузі в нього було раніше. Як виявилось, він з впевненістю брався за виділення бюджетних коштів на різні сфери, але якщо мова йшла про підрядні роботи або закупівлю якихось матеріалів. Тобто, з бюджету кошти йшли туди, де був “люфт” для домовленостей про якісь преференції.

Але міський голова Чорткова декілька років нехтує належною співпрацею із медичним товариством Чортківщини. Райцентр, який вже декілька років має статус міста обласного значення, своїх лікувальних закладів не має. Це означає, що всі чортківчани отримують медичну допомогу в районній поліклініці, лікарні та швидкій допомозі. Загалом, жителі міста складають значну частину пацієнтів районних лікувальних закладів, яка становить фактично 40 відсотків від усіх, кого вони обслуговують.

В Україні є загальноприйнята практика, коли місцеві ради, які не мають своїх медзакладів, за рахунок свого бюджету компенсують свою частку тим, щоб обслуговують їх населення. Тільки це не стосується Чорткова. Бо в цьому місті влада, очолювана Володимиром Шматьком, за декілька останніх років не виділила жодної гривні на компенсацію заробітної плати районним лікарям за надання медичної допомоги.

Тобто, Чортківська міська рада не вважає, що лікарі повинні отримувати зарплату за надання допомоги жителям Чорткова.

Сьогодні саме на лікарів у кожного громадянина величезна надія. Досвід держав, де пандемія вже набрала серйозних розмахів показує, що медики працюють по 20 годин на добу. Вони не їздять додому, не проводять час зі своїми рідними та ще й постійно знаходяться в групі ризику, оскільки працюють напряму із інфікованими.

У всьому світі лікарів шанують, тільки не в Чорткові.

Надіємось, що влада Чорткова замість розгону піар-кампанії про виділення мізерної суми коштів нарешті спам’ятається і перерахує лікарям всю суму коштів, які не виділялися роками. А жителі міста, серед яких є і багато лікарів, дадуть гідну оцінку пристосуванцям.


2 thoughts on “Міський голова Чорткова використовує коронавірус як свою передвиборчу програму

  1. А ви і не проаналізовуйте за допомогою загальнодоступних джерел!!!! Краще зробіть опитування у населення!!! І я впевнена, що всі мещканці Чортківщини “ЗА” свого очільника! І якщо дасть Бог дочекати наступних виборів, то тільки Шматько!!! Ми пишаємося таким мером!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *