Тема

Тернопільські новини

Жителі області продовжують знищувати екосистеми. Фото

Лише протягом одного дня, 17 березня, рятувальники 22 рази залучались на гасіння сухої трави та очерету. Спеціально організовані підпали і неакуратне поводження з вогнем при сухій погоді призводить до моментального займання і швидкого поширенню полум’я на великі площі.

09:52

В с. Романівка Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Шляхтинці.

12:12

В с. Озеряни Борщівського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Озеряни.

12:33

В с. Посухів Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

12:45

В с. Трибухівці Бучацького району виникла пожежа очерету та сухої трави на відкритій території на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.

12:45

В с. Острів Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини.

12:45

В с. Гайворонка Теребовлянського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 2 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди сел. Золотники.

13:20

В с. Підзамочок Бучацького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 2 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.

13:45

Поблизу с. Чехів Монастириського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 5 га. Пожежу ліквідовано черговим та резервним караулами 19-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі врятовано хвойний лісовий масив площею 40 га.

14:15

В м. Тернопіль на вул. Золотогірській виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,005 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 2-ї державної пожежно-рятувальної частини.

14:30

В м. Тернопіль на вул. С. Будного виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,07 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

15:45

Поблизу с. Соборне Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,17 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Шляхтинці.

15:53

В сел. Гусятин на вул. Надзбручанська виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,01 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.

16:05

В с. Голгоча Підгаєцького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,4 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

16:05

В с. Шибалин Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

16:36

В с. Гадинківці Гусятинського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,02 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 22-го державного пожежно-рятувального поста 10-ї ДПРЧ.

17:10

В с. Смиківці Тернопільського району на вул. Миру виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,05 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини.

18:50

В с. Супранівка Підволочиського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,015 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 20-ї державної пожежно-рятувальної частини.

18:56

В с. Рудки Гусятинського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 21-го державного пожежно-рятувального поста 10-ї ДПРЧ.

19:16

Поблизу с. Дичків Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,08 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

19:17

В с. Романівка Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Шляхтинці.

20:21

В с. Староміщина Підволочиського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,005 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 20-ї державної пожежно-рятувальної частини.

22:50

Поблизу с. Горішня Слобідка Монастириського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,005 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 19-ї державної пожежно-рятувальної частини.

У всіх випадках вдалося зупинити загоряння і не дати вогню завдати серйозної шкоди.

Рятувальники звертаються до всіх мешканців області бути вкрай обережними при використанні вогню на відкритих територіях. Незагашений недопалок або кинутий сірник можуть стати причиною масштабної пожежі, в якій загинуть не лише рослини, але і тварини. Скляні пляшки і їх осколки на сонячному світлі перетворюються в лінзи, що збирають промені в пучок, що приводить до самозаймання сухостою. А випалювання сухої трави та залишків соломи на полях давно визнано неефективним, руйнівним для екосистеми способом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *