Тема

Тернопільські новини

Поліція Тернополя з’ясовує обставини масової бійки на церковному подвір’ї

В Тернополі слідчі розслідують кримінальне провадження щодо бійки на подвір’ї церкви Архистратига Михаїла.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 03 листопада 2018 року близько 16.00 год. у чоловіка, який разом із двома товаришами перебував у громадському місці на зовнішній території церкви святого «Архистратига Михаїла», приміщення якої знаходиться за адресою м. Тернопіль вул. 15 Квітня 1а, виник злочинний умисел, направлений на вчинення хуліганства.

Реалізуючи свій злочинний умисел, 03 листопада 2018 року близько 16.00 год. чоловік, який разом із двома товаришами, перебуваючи у громадському місці, на зовнішній території церкви святого «Архистратига Михаїла», приміщення якої знаходиться за адресою м. Тернопіль вул. 15 Квітня 1а, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що виразилось в зневажливому ставленні до громадського порядку та існуючих у суспільстві загальновизнаних правил поведінки і моральності, демонструючи байдуже ставлення до суспільних відносин, які забезпечують спокійний відпочинок громадян та дотримання правил поведінки в побуті, маючи на меті показати свою винятковість та розпущеність, пов`язану з неповагою до особи та людської гідності безпричинно розпочали конфлікт із двома іншими чоловіками в ході якого обвинувачений, усвідомлюючи що перебуває на прилеглій території релігійної установи де також перебували інші особи, діючи з особливою зухвалістю, яка виразилась у застосуванні фізичного насильства, підійшовши до автомобіля марки «Volkswagen» сірого кольору, який знаходився на зовнішній території церкви святого «Архистратига Михаїла» за кермом якого перебував потерпілий, а на передньому сидінні пасажира – його родич, відчинивши передню дверку пасажирського сидіння, умисно безпричинно наніс пасажиру два удари кулаками обох рук в ділянку обличчя, чим заподіяв йому фізичну біль. Після цього пасажир вийшов із автомобіля та почав відходити від вищевказаних осіб з метою уникнення продовження конфлікту.

У цей час до хуліганських дій обвинуваченого приєднався його товариш, який з хуліганських спонукань, підійшовши до пасажира автомобіля та умисно наніс останньому один удар ногою в ділянку живота, чим заподіяв йому фізичну біль. Після цього до злочинних дій приєднався третій товариш, який діючи умисно, з хуліганських мотивів, наздоганяючи потерпілого, який був обернутий до нього спиною та який тікаючи намагався уникнути свого побиття, умисно наніс йому один удар кулаком руки в ділянку спини, чим заподіяв йому фізичну біль.

У свою чергу водій, перебуваючи за кермом автомобіля марки «Volkswagen» сірого кольору, усвідомлюючи, що його сину загрожує небезпека вийшов із салону вищевказаного автомобіля та почав підходити до сина з метою припинити хуліганські дії почав виставляти свої руки вперед, зупиняючи нападників. В цей час один із хуліганів, діючи умисно з метою здійснення опору водію, який намагався припинити хуліганські дії, умисно почав наносити удари руками по руках потерпілому, чим заподіяв йому фізичну біль.

Продовжуючи свої злочинні дії, об`єднанні одним злочинним умислом всі троє хуліганів почали шарпати за одяг та наносити удари кулаками рук по тілу водія, в ході чого один із нападників, наніс один удар ногою в ділянку правого колінного суглоба, в результаті чого потерпілий впав на поверхню асфальтного покриття та в результаті чого спричинив йому садно ділянки правого колінного суглобу, яке за ступенем тяжкості відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Під час спроби потерпілого піднятися із асфальтного покриття до нього із-за спини підійшов ще один нападник, який продовжуючи своїх хуліганські дії умисно наніс три удари ногою в ділянку спини, внаслідок чого потерпілий знову впав на асфальтне покриття.

Внаслідок злочинних дій трьох нападників було грубо порушено громадський порядок, а саме суспільні відносини, які забезпечують нормальні умови життя людей, спокійний відпочинок і дотримання правил поведінки в побуті, та заподіяно шкоду особистим інтересам потерпілих, наданих йому Конституцією України правам на повагу до своєї гідності, свободи та особистої недоторканності.

30 вересня 2019 року одному із нападників повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинене групою осіб.

04 жовтня 2019 року у зв`язку із переховуванням підозрюваного від органів досудового розслідування з метою уникнення від кримінальної відповідальності за скоєне, слідчим СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області винесено постанову затверджену прокурором Тернопільської місцевої прокуратури про оголошення його в розшук.

08 жовтня 2019 року ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надано дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *